08. september 2024
Facebook
štvrtok, 17 august 2017 08:00

GeWIS Slovakia plánuje rozšíriť výrobu, vznikne 100 nových pracovných miest

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 17. augusta (WebNoviny.sk) - V Prievidzi by malo vzniknúť sto nových pracovných miest. Spoločnosť GeWIS Slovakia totiž plánuje rozšíriť svoju výrobu. „Dôvodom je nárast objemu výroby, a s tým spojená potreba efektívnejšieho využitia priestorových možností výrobného areálu a zároveň snaha vytvoriť podmienky pre duálne vzdelávanie, ku ktorého realizácii sme sa zaviazali,“ uviedla spoločnosť v oznámení o zmene činnosti, ktoré predložila štátnym orgánom. Odporúčame:
Seoyon E-Hwa Automotive Slovakia zamestná ďalšie desiatky ľudí Firma v súčasnosti vyrába kovové výrobky určené do osobných automobilov, poľnohospodárskych strojov a elektrotechnických zariadení v jednej hale. Výrobu chce rozšíriť aj do dvoch v súčasnosti nevyužívaných hál. „Vlastný nárast výroby bude predstavovať 20 %,“ dodala spoločnosť. V súčasnosti firma zamestnáva v Prievidzi 600 pracovníkov. Ich počet sa tak má navýšiť na 700. „Celkový počet zamestnancov vo výrobnej hale sa predpokladá do 40 na jednu zmenu, z toho do 25 študentov,“ konštatovala firma. Spoločnosť GeWIS Slovakia patrí do nemeckej skupiny GeWIS Gruppe. Ide o rodinnú firmu, ktorá dodáva diely pre automobilový a elektrotechnický priemysel, hydrauliku a poľnohospodársku techniku. Firma na Slovensku pôsobí od roku 1991.

Viac k témam: ekonomika, pracovné pozície, Prievidza, strojárstvo
Zdroj: Webnoviny.sk - GeWIS Slovakia plánuje rozšíriť výrobu, vznikne 100 nových pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 249 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner